Roadtrips en Scenic Routes

Bezienswaardigheden langs de Historic Columbia River Highway

Als liefhebber van de Verenigde Staten en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen, kan ik met zekerheid zeggen dat de Historic Columbia River Highway een van de meest adembenemende routes is die je kunt rijden. Deze historische weg loopt langs de Columbia River in de staat Oregon en biedt een overvloed aan prachtige bezienswaardigheden en activiteiten voor reizigers van alle leeftijden.

Multnomah Falls

Een van de eerste stops die je moet maken langs de Historic Columbia River Highway is bij de iconische Multnomah Falls. Deze adembenemende waterval is met een hoogte van 189 meter de op een na hoogste waterval van de Verenigde Staten en is een absolute must-see voor natuurliefhebbers. Je kunt een korte wandeling maken naar de voet van de waterval en genieten van het spectaculaire uitzicht, of een van de vele wandelpaden in de omgeving verkennen.

Vista House

Op slechts een klein eindje rijden van Multnomah Falls ligt Vista House, een prachtig historisch gebouw dat dienst doet als uitkijkpunt over de Columbia River Gorge. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving en kun je genieten van de adembenemende schoonheid van de kloof. Het is de perfecte plek om even te stoppen, wat foto’s te maken en te genieten van de rust en sereniteit van de natuur.

Historic Columbia River Highway State Trail

Als je van wandelen of fietsen houdt, mag je de Historic Columbia River Highway State Trail niet missen. Deze prachtige trail loopt parallel aan de historische weg en biedt een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te verkennen. Je kunt langs watervallen, bossen en kliffen wandelen terwijl je geniet van het geluid van de rivier en de frisse lucht.

Rowena Crest Viewpoint

Een van mijn favoriete stops langs de Historic Columbia River Highway is het Rowena Crest Viewpoint. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de kloof en de omringende heuvels. Het is de perfecte plek om te stoppen voor een picknick of gewoon om te genieten van de prachtige natuur om je heen. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult hier zeker wat geweldige foto’s willen maken.

Timberline Lodge

Als je de Historic Columbia River Highway verder volgt, kom je uiteindelijk bij Timberline Lodge, een historisch hotel aan de voet van Mount Hood. Dit prachtige gebouw is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Oregon en biedt een prachtig uitzicht op de berg en de omliggende bossen. Je kunt hier genieten van een heerlijke maaltijd, een wandeling maken in de omgeving of zelfs een nachtje blijven slapen in dit historische hotel.

Conclusie

De Historic Columbia River Highway is een van de meest indrukwekkende en schilderachtige routes die je kunt rijden in de Verenigde Staten. Met prachtige watervallen, adembenemende uitzichtpunten en historische bezienswaardigheden, is het een bestemming die elke reiziger zou moeten ervaren. Dus pak je auto, zet je favoriete muziek op en ga op avontuur langs deze historische weg. Je zult er geen spijt van krijgen!

USA