Steden en Stedentrips

Genieten van livemuziek in Memphis

Als liefhebber van livemuziek en reizen, kan ik met zekerheid zeggen dat Memphis een van de beste bestemmingen is om te genieten van geweldige muziekoptredens. Deze stad in Tennessee staat bekend om zijn rijke muzikale geschiedenis en levendige muziekscene. Van blues en rock ‘n roll tot soul en country, Memphis heeft voor elk wat wils. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips voor het genieten van livemuziek in Memphis.

Beale Street

Als je op zoek bent naar een bruisende plek vol livemuziek, dan is Beale Street de place to be in Memphis. Deze historische straat is gevuld met bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van geweldige optredens van lokale en internationale artiesten. Van blues tot rock, je vindt hier allerlei soorten muziekgenres. Een van mijn favoriete plekken op Beale Street is BB King’s Blues Club, waar je kunt genieten van authentieke bluesmuziek en heerlijk eten.

Graceland

Als je een fan bent van Elvis Presley, mag een bezoek aan Graceland niet ontbreken tijdens je verblijf in Memphis. Dit iconische landgoed van de King of Rock ‘n Roll biedt niet alleen een kijkje in het leven van Elvis, maar organiseert ook regelmatig livemuziekoptredens. Ik had het geluk om een optreden bij te wonen in de tuin van Graceland, waar ik werd meegesleept door de geweldige sfeer en muziek.

Levitt Shell

Een van mijn favoriete plekken in Memphis om te genieten van livemuziek in de buitenlucht is Levitt Shell. Dit historische amfitheater heeft een rijke geschiedenis en organiseert regelmatig gratis concerten voor het publiek. Ik heb hier al verschillende geweldige optredens bijgewoond, variërend van lokale bands tot bekende artiesten. De ontspannen sfeer en prachtige omgeving maken Levitt Shell een must-visit voor muziekliefhebbers.

Memphis Music Hall of Fame

Als je meer wilt weten over de rijke muzikale geschiedenis van Memphis, breng dan een bezoek aan de Memphis Music Hall of Fame. Dit museum eert de muzikale grootheden die hun stempel hebben gedrukt op de muziekscene van Memphis en daarbuiten. Naast interessante tentoonstellingen en memorabilia, organiseert de Memphis Music Hall of Fame ook regelmatig livemuziekoptredens en evenementen. Ik heb hier al verschillende geweldige artiesten zien optreden en genoten van de unieke sfeer van dit museum.

Conclusie

Memphis is een geweldige bestemming voor muziekliefhebbers die willen genieten van livemuziek in een levendige en historische omgeving. Met zijn diverse muziekscene, van blues en rock ‘n roll tot soul en country, is er voor elk wat wils in deze stad. Of je nu op Beale Street danst op de klanken van de blues, geniet van een optreden in de tuin van Graceland of ontspant bij Levitt Shell, Memphis zal je zeker betoveren met zijn muzikale charme.

USA