Roadtrips en Scenic Routes

De charmante Gold Coast Scenic Byway

Als liefhebber van roadtrips en prachtige landschappen, kan ik met zekerheid zeggen dat de Gold Coast Scenic Byway in de Verenigde Staten een absolute must-see is. Deze schilderachtige route strekt zich uit langs de kust van Maine en biedt adembenemende uitzichten, pittoreske stadjes en tal van mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. In dit artikel neem ik je mee op een virtuele reis langs deze betoverende route en deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips.

De route

De Gold Coast Scenic Byway loopt van Kittery tot Portland en is ongeveer 40 mijl lang. De route voert je langs prachtige stranden, schilderachtige vuurtorens, historische bezienswaardigheden en charmante stadjes. Onderweg kun je genieten van spectaculaire uitzichten op de Atlantische Oceaan en de ruige kustlijn van Maine.

Een van de hoogtepunten van de route is het iconische Nubble Lighthouse in York. Dit pittoreske vuurtorentje staat op een klein eilandje voor de kust en is een geliefde plek voor fotografen en toeristen. Vergeet niet om hier even te stoppen en te genieten van het uitzicht.

Ook de stad Ogunquit is een bezoek meer dan waard. Dit charmante kustplaatsje staat bekend om zijn prachtige stranden, gezellige winkeltjes en uitstekende restaurants. Maak een wandeling over de Marginal Way, een schilderachtig wandelpad langs de kliffen, en geniet van het adembenemende uitzicht op de oceaan.

Activiteiten

Langs de Gold Coast Scenic Byway zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Zo kun je gaan kajakken of paddleboarden in de schilderachtige baaien, wandelen in de uitgestrekte bossen of gewoon ontspannen op een van de vele prachtige stranden. Ook zijn er diverse golfbanen in de omgeving voor de liefhebbers van deze sport.

Een absolute aanrader is een bezoek aan het historische stadje Kennebunkport. Hier vind je gezellige winkeltjes, uitstekende restaurants en prachtige herenhuizen. Breng ook zeker een bezoek aan het Bush Compound, het zomerverblijf van de familie Bush, dat open is voor publiek.

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Dan mag een bezoek aan de stad Portland niet ontbreken. Deze bruisende stad staat bekend om zijn levendige kunstscene, uitstekende restaurants en gezellige bars. Breng een bezoek aan de Portland Museum of Art, wandel door de historische wijk Old Port en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants.

Praktische tips

Als je van plan bent om de Gold Coast Scenic Byway te verkennen, zijn er een aantal praktische tips die je kunnen helpen om optimaal van je reis te genieten:

  • Zorg voor een goede kaart of navigatiesysteem, aangezien de route soms wat lastig te vinden kan zijn.
  • Neem voldoende tijd om te genieten van de prachtige uitzichten en om de verschillende bezienswaardigheden te verkennen.
  • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg, aangezien niet overal eetgelegenheden zijn.
  • Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult ongetwijfeld vele mooie foto’s willen maken.

Al met al is de Gold Coast Scenic Byway een betoverende route die je meeneemt langs de prachtige kust van Maine en je laat kennismaken met de charme en schoonheid van dit bijzondere stukje van de Verenigde Staten. Of je nu houdt van natuur, cultuur, geschiedenis of gewoonweg van ontspanning, deze route heeft voor ieder wat wils. Dus pak je auto, zet je favoriete muziek op en ga op avontuur langs de Gold Coast Scenic Byway!

USA