Roadtrips en Scenic Routes

Bezienswaardigheden langs de Alaska Highway

Als liefhebber van reizen en avontuur kan ik met zekerheid zeggen dat de Alaska Highway een van de meest indrukwekkende routes is die je kunt rijden in de Verenigde Staten. Deze legendarische snelweg strekt zich uit over meer dan 2200 kilometer en biedt een overvloed aan adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en unieke ervaringen. In dit artikel wil ik graag mijn persoonlijke ervaringen delen en enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden langs de Alaska Highway benoemen.

1. Kluane National Park

De Alaska Highway begint in Dawson Creek, British Columbia en loopt door de prachtige wildernis van Canada en Alaska. Een van de eerste hoogtepunten die je tegenkomt is Kluane National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn majestueuze bergen, gletsjers en wilde dieren. Tijdens mijn bezoek aan dit park kon ik genieten van adembenemende uitzichten en heb ik zelfs een eland en een grizzlybeer gespot!

2. Liard River Hot Springs

Na een lange dag rijden is er niets zo ontspannend als een bezoek aan de Liard River Hot Springs. Deze natuurlijke warmwaterbronnen zijn de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Het water is heerlijk warm en de sfeer is rustgevend. Ik heb hier een paar uur doorgebracht en voelde me helemaal verfrist en ontspannen.

3. Signpost Forest

Een van de meest unieke bezienswaardigheden langs de Alaska Highway is het Signpost Forest in Watson Lake, Yukon. Dit is een verzameling van duizenden borden en borden die door reizigers van over de hele wereld zijn achtergelaten. Het is fascinerend om door deze “bos” van borden te wandelen en te zien waar mensen vandaan komen en welke boodschappen ze hebben achtergelaten. Ik heb zelf ook een bord achtergelaten met mijn naam en woonplaats erop!

4. Denali National Park

Een absoluut hoogtepunt van mijn reis langs de Alaska Highway was een bezoek aan Denali National Park. Dit park is de thuisbasis van de hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, en biedt een overvloed aan wilde dieren en prachtige landschappen. Tijdens een rondleiding door het park heb ik grizzlyberen, elanden, kariboes en Dall-schapen gezien. Het was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden!

5. Fairbanks

De Alaska Highway eindigt in Fairbanks, Alaska, een levendige stad die vol zit met interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Ik heb genoten van een bezoek aan het Fountainhead Antique Auto Museum, waar ik een indrukwekkende collectie klassieke auto’s kon bewonderen. Ook de Riverboat Discovery-cruise op de Chena-rivier was een hoogtepunt, waarbij ik meer te weten kwam over de geschiedenis en cultuur van Alaska.

Al met al was mijn reis langs de Alaska Highway een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. Van adembenemende landschappen tot unieke bezienswaardigheden, deze route heeft voor elk wat wils. Dus pak je spullen, stap in de auto en ga op avontuur langs de Alaska Highway!

USA