Roadtrips en Scenic Routes

De schilderachtige North Cascades Highway

Als liefhebber van prachtige landschappen en adembenemende natuur, kan ik met zekerheid zeggen dat de North Cascades Highway in de Verenigde Staten een van de meest schilderachtige routes is die je kunt rijden. Deze highway, ook wel bekend als State Route 20, loopt door de prachtige North Cascades bergketen in de staat Washington. Het is een absolute must-see voor iedereen die van avontuur en natuur houdt.

De schoonheid van de North Cascades Highway

De North Cascades Highway staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en adembenemende uitzichten. De route loopt door dichte bossen, langs kristalheldere meren en rivieren, en biedt spectaculaire uitzichten op besneeuwde bergtoppen. Het is alsof je door een ansichtkaart rijdt, zo mooi is het landschap hier.

Langs de route zijn er tal van uitkijkpunten en wandelpaden waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht en de natuur. Een van mijn favoriete plekken langs de highway is Diablo Lake, een prachtig turkoois gekleurd meer dat wordt omringd door groene bossen en hoge bergen. Het is een perfecte plek voor een picknick of gewoon om even tot rust te komen en te genieten van de natuur.

De ervaring van het rijden over de North Cascades Highway

Het rijden over de North Cascades Highway is een ervaring op zich. De weg kronkelt zich door de bergen en biedt tal van haarspeldbochten en steile hellingen. Het is een uitdagende route, maar het uitzicht dat je ervoor terugkrijgt is absoluut de moeite waard.

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik over de North Cascades Highway reed. Het was een zonnige dag en de lucht was strakblauw. Ik kon niet stoppen met het maken van foto’s van het adembenemende landschap om me heen. Het voelde alsof ik in een sprookje was beland, zo mooi was het allemaal.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de North Cascades Highway te rijden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De highway is alleen geopend van mei tot oktober, vanwege de hevige sneeuwval in de wintermaanden. Zorg er dus voor dat je je reis plant binnen deze periode.

Daarnaast is het handig om voldoende brandstof en snacks mee te nemen, aangezien er weinig voorzieningen langs de route zijn. Ook is het verstandig om warme kleding mee te nemen, aangezien het weer in de bergen snel kan veranderen.

Al met al kan ik de North Cascades Highway van harte aanbevelen aan iedereen die van prachtige natuur en avontuur houdt. Het is een van de mooiste routes die ik ooit heb gereden en ik kan niet wachten om het nog eens te doen. Dus pak je auto, zet je favoriete muziek op en geniet van de schilderachtige schoonheid van de North Cascades Highway!

USA