Roadtrips en Scenic Routes

Bezienswaardigheden langs de Mohawk Trail

Als liefhebber van de Verenigde Staten en ervaringsdeskundige van vele roadtrips door dit prachtige land, kan ik met zekerheid zeggen dat de Mohawk Trail een van de meest adembenemende routes is die je kunt rijden. Deze historische weg loopt door de prachtige staat Massachusetts en biedt een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten voor iedereen die van natuur, geschiedenis en avontuur houdt. In dit artikel zal ik enkele van mijn favoriete stops langs de Mohawk Trail met je delen, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

1. Shelburne Falls

Een van de eerste stops die je tegenkomt langs de Mohawk Trail is het schilderachtige stadje Shelburne Falls. Hier vind je de beroemde Bridge of Flowers, een prachtige brug die is omgetoverd tot een bloementuin. Wandel over de brug en geniet van de kleurrijke bloemen en het rustgevende geluid van de Deerfield River die eronder stroomt. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de glasblazerijen en kunstgalerijen in de stad, waar je unieke souvenirs kunt vinden om mee naar huis te nemen.

2. Mohawk Trail State Forest

Als natuurliefhebber mag een bezoek aan het Mohawk Trail State Forest niet ontbreken tijdens je roadtrip. Dit uitgestrekte bos biedt talloze wandel- en fietspaden, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de omringende bergen en valleien. Breng een picknickmand mee en geniet van een lunch in de schaduw van de majestueuze bomen, terwijl je luistert naar het gezang van de vogels om je heen.

3. Natural Bridge State Park

Een van de meest unieke bezienswaardigheden langs de Mohawk Trail is Natural Bridge State Park, waar je een natuurlijke brug kunt bewonderen die is gevormd door de kracht van de rivier de Hudson. Maak een wandeling over de brug en bewonder de indrukwekkende rotsformaties en watervallen die je omringen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek die je niet snel zult vergeten.

4. Mount Greylock State Reservation

Voor een adembenemend uitzicht over de omgeving moet je zeker een bezoek brengen aan Mount Greylock State Reservation. Deze berg, die het hoogste punt van Massachusetts is, biedt talloze wandelroutes die je naar de top leiden, waar je beloond wordt met een panoramisch uitzicht dat je de adem zal benemen. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, want het kan hier zelfs in de zomer behoorlijk fris zijn.

5. Historic Deerfield

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Verenigde Staten, mag een bezoek aan Historic Deerfield niet ontbreken tijdens je roadtrip langs de Mohawk Trail. Dit historische dorpje is een levend museum, waar je kunt zien hoe het leven eruitzag in de 18e eeuw. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtig gerestaureerde huizen en tuinen, terwijl je meer leert over de vroege koloniale geschiedenis van Amerika.

De Mohawk Trail is een route die je keer op keer kunt rijden en telkens weer nieuwe dingen zult ontdekken. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of gewoonweg van avontuur, deze historische weg heeft voor ieder wat wils. Dus pak je auto, zet je favoriete playlist op en ga op ontdekkingstocht langs de prachtige bezienswaardigheden van de Mohawk Trail.

USA