Roadtrips en Scenic Routes

De historische Natchez Trace Parkway

Als liefhebber van de Verenigde Staten en ervaringsdeskundige op het gebied van roadtrips, kan ik met zekerheid zeggen dat de Natchez Trace Parkway een van de meest fascinerende en historische routes is die je kunt rijden in dit prachtige land. Deze 444 mijl lange weg loopt van Natchez, Mississippi tot Nashville, Tennessee en volgt grotendeels het pad dat vroeger werd gebruikt door indianen, pioniers en handelaren.

De geschiedenis van de Natchez Trace Parkway

De Natchez Trace is een oude handelsroute die dateert uit de late 18e en vroege 19e eeuw. Het pad werd oorspronkelijk gebruikt door indianen om handel te drijven tussen de Mississippi rivier en de Tennessee rivier. Later werd het ook gebruikt door pioniers en handelaren die goederen vervoerden tussen het zuiden en het noorden van het land.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd de Natchez Trace gebruikt als strategische route door zowel de Noordelijke als de Zuidelijke legers. Na de oorlog raakte de route in verval, maar in de jaren 1930 werd besloten om de historische waarde ervan te behouden en werd de Natchez Trace Parkway aangelegd als een nationaal park.

Wat maakt de Natchez Trace Parkway zo bijzonder?

Wat de Natchez Trace Parkway zo uniek maakt, is de combinatie van prachtige natuur, rijke geschiedenis en rustige sfeer. Als je deze route rijdt, waan je je echt terug in de tijd en kun je genieten van de rust en schoonheid van het Amerikaanse platteland.

Langs de route vind je tal van historische bezienswaardigheden, zoals oude indiaanse nederzettingen, pioniersgraven en historische herbergen. Ook zijn er diverse uitkijkpunten waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de omgeving.

Mijn persoonlijke ervaring met de Natchez Trace Parkway

Ik heb de Natchez Trace Parkway meerdere keren gereden en elke keer weer word ik betoverd door de schoonheid en de geschiedenis van deze route. Het is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en tot rust te komen in de natuur.

Een van mijn favoriete stops langs de route is de Emerald Mound, een oude indiaanse begraafplaats die dateert uit de 13e eeuw. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze oude beschavingen hun doden eerden en hoe goed de begraafplaats bewaard is gebleven.

Ook de Meriwether Lewis Memorial Site is een must-see langs de Natchez Trace Parkway. Hier vind je het graf van de beroemde ontdekkingsreiziger Meriwether Lewis, die samen met William Clark de Lewis en Clark expeditie leidde. Het is een ontroerende plek die je terugvoert naar de begindagen van de Verenigde Staten.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de Natchez Trace Parkway te rijden, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De maximale snelheid op de route is 50 mph, dus neem de tijd en geniet van het landschap. Zorg ook voor voldoende brandstof en water, aangezien er weinig voorzieningen langs de route zijn.

Er zijn diverse campings en picknickplaatsen langs de Natchez Trace Parkway waar je kunt overnachten en genieten van de natuur. Ook zijn er diverse wandel- en fietspaden die je kunt verkennen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je zult ongetwijfeld prachtige foto’s kunnen maken van de omgeving.

Kortom, de Natchez Trace Parkway is een must-do voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en natuur van de Verenigde Staten. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten en die je een dieper inzicht geeft in de rijke geschiedenis van dit prachtige land.

USA