Eten en Drinken

Ontdek de food trucks van Austin

Austin, Texas staat bekend om zijn bruisende food truck scene. Met meer dan 1.000 food trucks verspreid over de stad, is het een waar paradijs voor liefhebbers van street food. Als ervaringsdeskundige op het gebied van food trucks in de Verenigde Staten, kan ik met zekerheid zeggen dat Austin een van de beste bestemmingen is voor een culinaire ontdekkingsreis. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs enkele van mijn favoriete food trucks in Austin.

1. Torchy’s Tacos

Torchy’s Tacos is een begrip in Austin en staat bekend om zijn heerlijke taco’s met een twist. Van klassieke carnitas tot creatieve combinaties zoals de Trailer Park taco met gefrituurde kip, groene chilisaus, en geraspte kaas, er is voor elk wat wils bij Torchy’s. Mijn persoonlijke favoriet is de Brushfire taco met gegrilde jalapeños, diablo saus, en geraspte kaas. De perfecte combinatie van pittig en hartig!

2. East Side King

East Side King is een food truck die bekend staat om zijn fusion gerechten met invloeden uit de Aziatische keuken. Van ramen tot bao buns en kimchi friet, de menukaart van East Side King is een smaakvolle mix van traditionele en moderne gerechten. Mijn absolute favoriet is de Thai Chicken Karaage bao bun, met knapperige kip, pittige mayonaise, en ingelegde groenten. Een explosie van smaken in elke hap!

3. Veracruz All Natural

Veracruz All Natural is een food truck die gespecialiseerd is in authentieke Mexicaanse gerechten, met een focus op verse en biologische ingrediënten. Van heerlijke ontbijttaco’s tot smaakvolle ceviche, Veracruz All Natural weet hoe ze traditionele gerechten naar een hoger niveau kunnen tillen. Mijn favoriete gerecht is de Migas taco, met roerei, gebakken tortillastrips, kaas, en avocado. Een perfecte start van de dag!

4. The Peached Tortilla

The Peached Tortilla is een food truck die bekend staat om zijn fusion gerechten met invloeden uit de Zuidelijke en Aziatische keuken. Van Korean BBQ tacos tot Southern Fried Chicken buns, de menukaart van The Peached Tortilla is een smaakvolle mix van smaken en texturen. Mijn persoonlijke favoriet is de BBQ Brisket taco, met langzaam gegaard rundvlees, ingelegde rode ui, en pittige saus. Een ware smaaksensatie!

5. Chi’Lantro BBQ

Chi’Lantro BBQ is een food truck die bekend staat om zijn fusion gerechten met invloeden uit de Koreaanse en Mexicaanse keuken. Van kimchi friet tot bulgogi taco’s, de menukaart van Chi’Lantro BBQ is een smaakvolle mix van traditionele en moderne gerechten. Mijn absolute favoriet is de Kimchi Fries, met knapperige friet, gesmolten kaas, kimchi, en gegrilde kip. Een heerlijke combinatie van smaken en texturen!

Als liefhebber van street food en food trucks, kan ik met zekerheid zeggen dat Austin een van de beste bestemmingen is voor een culinaire ontdekkingsreis. Met een overvloed aan food trucks verspreid over de stad, is er altijd wel iets nieuws en spannends te ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur en ontdek de food trucks van Austin!

USA