Roadtrips en Scenic Routes

Bezienswaardigheden langs de Great River Road

Als liefhebber van de Verenigde Staten en ervaringsdeskundige van vele roadtrips langs de Great River Road, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een van de meest indrukwekkende routes is die je kunt rijden in Amerika. De Great River Road strekt zich uit langs de machtige Mississippi River en biedt een schat aan bezienswaardigheden en ervaringen die je niet mag missen. In dit artikel zal ik enkele van mijn favoriete stops langs deze iconische route met je delen.

1. New Orleans, Louisiana

De Great River Road begint in het zuiden in de bruisende stad New Orleans, Louisiana. Deze stad staat bekend om zijn levendige muziekscene, heerlijke Creoolse gerechten en unieke cultuur. Breng een bezoek aan de French Quarter, waar je kunt genieten van live jazzmuziek in de vele bars en clubs. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de historische begraafplaatsen en de prachtige plantages in de omgeving.

2. Memphis, Tennessee

Een andere must-see stop langs de Great River Road is Memphis, Tennessee. Deze stad is de thuisbasis van de legendarische Beale Street, waar je kunt genieten van nog meer geweldige muziek en heerlijk eten. Breng ook een bezoek aan Graceland, het voormalige huis van Elvis Presley, en het National Civil Rights Museum, dat een indrukwekkend overzicht biedt van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

3. St. Louis, Missouri

St. Louis, Missouri is een andere interessante stop langs de Great River Road. Hier kun je een bezoek brengen aan de iconische Gateway Arch, die een prachtig uitzicht biedt over de stad en de rivier. Vergeet ook niet om een ritje te maken op de Mississippi Riverboat en een bezoek te brengen aan het Missouri History Museum.

4. Dubuque, Iowa

Als je wat meer landinwaarts wilt gaan, is Dubuque, Iowa een geweldige stop langs de Great River Road. Deze schilderachtige stad biedt prachtige uitzichten over de rivier en heeft een charmant historisch centrum. Breng een bezoek aan de Fenelon Place Elevator, de kortste en steilste spoorweg ter wereld, voor een uniek perspectief op de stad.

5. Minneapolis, Minnesota

De Great River Road eindigt in Minneapolis, Minnesota, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de bruisende stadssfeer. Breng een bezoek aan de Mall of America, een van de grootste winkelcentra ter wereld, en verken de vele parken en meren in de omgeving. Vergeet ook niet om een concert bij te wonen in een van de vele muzieklocaties in de stad.

De Great River Road biedt een onvergetelijke reiservaring langs de majestueuze Mississippi River. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, natuur of gewoonweg van roadtrips, deze route heeft voor elk wat wils. Dus pak je auto en ga op avontuur langs de Great River Road!

USA