Roadtrips en Scenic Routes

Scenic Byway 12 in Utah

Als liefhebber van prachtige landschappen en adembenemende uitzichten, kan ik met zekerheid zeggen dat Scenic Byway 12 in Utah een van de meest indrukwekkende autoroutes is die ik ooit heb gereden. Deze schilderachtige weg strekt zich uit over 200 kilometer en loopt door enkele van de meest spectaculaire landschappen van de Verenigde Staten. Van rode rotsformaties tot groene bossen en diepe kloven, deze route heeft het allemaal.

De start van de reis

Mijn avontuur op Scenic Byway 12 begon in het stadje Panguitch, gelegen in het zuiden van Utah. Vanaf daar volgde ik de weg naar het oosten, waar ik al snel werd omringd door de prachtige rode rotsen van Bryce Canyon National Park. De uitzichten hier zijn werkelijk adembenemend, met de zon die speelt met de kleuren van de rotsen en de diepe kloven die zich voor je uitstrekken.

Na Bryce Canyon National Park vervolgde ik mijn reis naar het oosten, waar ik werd begroet door de uitgestrekte bossen van het Dixie National Forest. De groene bomen vormden een prachtig contrast met de rode rotsen en boden een welkome afwisseling van het ruige landschap dat ik eerder had gezien.

Hoogtepunten onderweg

Een van de hoogtepunten van mijn reis op Scenic Byway 12 was het rijden door de Grand Staircase-Escalante National Monument. Dit uitgestrekte natuurgebied is bezaaid met kleurrijke rotsformaties en diepe kloven, en biedt talloze mogelijkheden voor wandelen en verkennen. Ik stopte bij verschillende uitzichtpunten langs de weg om te genieten van het adembenemende landschap en nam de tijd om te genieten van de rust en stilte van dit afgelegen gebied.

Een andere onvergetelijke ervaring was het rijden over de Hogsback, een smalle richel die hoog boven de vallei ligt en een spectaculair uitzicht biedt op de omringende rotsformaties. Het was een beetje eng om over deze smalle weg te rijden, maar het uitzicht was absoluut de moeite waard.

De eindbestemming

Mijn reis op Scenic Byway 12 eindigde in het stadje Torrey, gelegen aan de rand van Capitol Reef National Park. Dit park staat bekend om zijn kleurrijke rotsformaties en vruchtbare valleien, en ik bracht hier dan ook nog een paar dagen door met het verkennen van de omgeving.

Al met al was mijn ervaring op Scenic Byway 12 in Utah er een om nooit te vergeten. De prachtige landschappen, de afwisseling van natuurlijke schoonheid en de rust en stilte van de afgelegen gebieden maakten dit tot een van de meest memorabele roadtrips die ik ooit heb gemaakt. Ik kan deze route dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reis door de Verenigde Staten.

USA