Eten en Drinken

Ontdek de food scene van Chicago

Als liefhebber van lekker eten en reizen, kan ik met zekerheid zeggen dat Chicago een van de beste bestemmingen is voor foodies in de Verenigde Staten. De stad staat bekend om zijn diverse culinaire scene, variërend van klassieke deep dish pizza tot innovatieve fusion gerechten. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire reis door Chicago en deel ik mijn persoonlijke ervaringen en favoriete eetgelegenheden.

Deep dish pizza

Als je aan Chicago denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan deep dish pizza. Deze iconische pizza met een dikke korst, overvloedige kaas en hartige tomatensaus is een must-try voor elke bezoeker. Mijn favoriete plek om deep dish pizza te eten is Lou Malnati’s. Hun pizza’s zijn perfect gebakken met de juiste balans tussen kaas, saus en toppings. Een andere populaire plek voor deep dish pizza is Giordano’s, waar je kunt genieten van hun heerlijke stuffed pizza.

Hot dogs

Een andere klassieker in Chicago is de hot dog. De stad staat bekend om zijn unieke hot dog stijl, met toppings zoals augurken, tomaten, uien, mosterd en selderijzout. Mijn favoriete plek om een ​​hot dog te eten is Portillo’s. Hun hot dogs zijn sappig en vol van smaak, en worden geserveerd met een zijde van knapperige frietjes. Voor een meer avontuurlijke optie, probeer de hot dogs van The Wiener’s Circle, waar je kunt genieten van een levendige sfeer en heerlijke hot dogs.

Street food

Chicago staat ook bekend om zijn levendige street food scene. Van food trucks tot kraampjes op straathoeken, er is altijd iets lekkers te vinden in de straten van Chicago. Een van mijn favoriete street food gerechten is de elote, een Mexicaanse gegrilde maïskolf bedekt met mayonaise, kaas en chilipoeder. Je kunt deze heerlijke snack vinden bij verschillende kraampjes in de stad.

Internationale gerechten

Naast de klassieke Amerikaanse gerechten, heeft Chicago ook een breed scala aan internationale keukens om te verkennen. Van Italiaans tot Mexicaans tot Aziatisch, er is voor elk wat wils in Chicago. Mijn favoriete Italiaanse restaurant in de stad is Quartino, waar je kunt genieten van heerlijke antipasti, pasta en pizza. Voor Mexicaans eten raad ik Frontera Grill aan, waar je kunt genieten van authentieke gerechten bereid met verse ingrediënten.

Cocktails en desserts

Na een stevige maaltijd is het tijd om te genieten van een verfrissende cocktail of een decadent dessert. Chicago heeft een bruisende cocktail scene, met tal van bars en lounges die creatieve drankjes serveren. Een van mijn favoriete cocktailbars is The Aviary, waar je kunt genieten van inventieve cocktails in een chique setting. Voor desserts raad ik aan om te genieten van een stukje diepe schotelappeltaart bij Bang Bang Pie & Biscuits, of een heerlijke cupcake bij Molly’s Cupcakes.

Conclusie

Chicago is een paradijs voor foodies, met een diverse culinaire scene die voor elk wat wils biedt. Of je nu op zoek bent naar klassieke Amerikaanse gerechten, internationale keukens of creatieve cocktails, Chicago heeft het allemaal. Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om de food scene van Chicago te ontdekken en te genieten van al het heerlijke eten dat de stad te bieden heeft.

USA