Roadtrips en Scenic Routes

Verken de Turquoise Trail Scenic Byway

Als liefhebber van roadtrips en prachtige landschappen, kan ik met zekerheid zeggen dat de Turquoise Trail Scenic Byway in de Verenigde Staten een absolute must-see is. Deze schilderachtige route strekt zich uit over 62 mijl door het prachtige landschap van New Mexico, en biedt reizigers een onvergetelijke ervaring vol adembenemende uitzichten en interessante bezienswaardigheden.

De route

De Turquoise Trail Scenic Byway begint in het historische stadje Tijeras, gelegen aan de oostelijke rand van Albuquerque. Vanaf daar slingert de weg zich door de uitlopers van de Sandia Mountains en de Cibola National Forest, en passeert pittoreske stadjes zoals Madrid en Golden, voordat hij eindigt in het charmante kunstenaarsdorpje Santa Fe.

Langs de route zijn er tal van mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de prachtige omgeving. Van schilderachtige uitzichtpunten en wandelpaden tot historische bezienswaardigheden en kunstgalerijen, er is voor elk wat wils langs de Turquoise Trail.

Bezienswaardigheden

Een van de hoogtepunten van de Turquoise Trail is het stadje Madrid, een voormalig mijnstadje dat nu bekend staat om zijn kunstenaarsgemeenschap en unieke winkels. Hier kun je rondwandelen in de kleurrijke straten, lokale kunst bewonderen en genieten van heerlijke gerechten in een van de gezellige restaurants.

Een andere niet te missen stop langs de route is het Cerrillos State Park, waar je kunt wandelen door oude mijnsites en genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Voor geschiedenisliefhebbers is het Turquoise Trail Mining Museum een interessante plek om meer te leren over de mijnbouwgeschiedenis van de regio.

En natuurlijk mag een bezoek aan Santa Fe niet ontbreken tijdens je reis over de Turquoise Trail. Deze bruisende stad staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, met tal van kunstgalerijen, musea en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Vergeet niet om een wandeling te maken door de sfeervolle straten van de oude binnenstad en te genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants.

Persoonlijke ervaring

Tijdens mijn reis over de Turquoise Trail was ik vooral onder de indruk van de prachtige landschappen en de vriendelijke sfeer van de stadjes langs de route. Ik heb genoten van het verkennen van de lokale kunstscene in Madrid en het bewonderen van de adembenemende uitzichten vanaf de uitkijkpunten langs de weg.

Een van mijn favoriete herinneringen aan de Turquoise Trail is het bezoek aan Santa Fe, waar ik heb genoten van heerlijke gerechten, interessante musea heb bezocht en heb gewinkeld in de vele boetiekjes en kunstgalerijen. De stad heeft echt een unieke charme die je nergens anders vindt.

Al met al kan ik de Turquoise Trail Scenic Byway van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke roadtripervaring in de Verenigde Staten. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, natuur of gewoon van mooie landschappen houdt, deze route heeft voor elk wat wils. Dus pak je auto en ga op avontuur langs de Turquoise Trail!

USA