Eten en Drinken

Beste cocktails in New York

Ah, New York City, de stad die nooit slaapt en bekend staat om zijn bruisende nachtleven en trendy cocktailbars. Als liefhebber van cocktails en frequente bezoeker van The Big Apple, kan ik met zekerheid zeggen dat New York een paradijs is voor cocktail-liefhebbers. Van klassieke martini’s tot creatieve mixen, deze stad heeft voor elk wat wils. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke favorieten en de beste cocktailbars die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in New York.

1. Please Don’t Tell

Als je op zoek bent naar een unieke en exclusieve cocktailervaring, dan is Please Don’t Tell de place to be. Deze speakeasy bar is gelegen in East Village en is alleen toegankelijk via een geheime ingang in een hotdogzaak. Eenmaal binnen word je verwelkomd in een intieme en gezellige sfeer, perfect voor een avondje uit met vrienden. Probeer zeker hun bekende cocktail genaamd de “Benton’s Old Fashioned”, gemaakt met bourbon, suiker, angostura bitters en spekvet. Ja, je leest het goed, spekvet! Het klinkt misschien vreemd, maar geloof me, het is heerlijk.

2. Dead Rabbit

Gelegen in het financiële district van Manhattan, is Dead Rabbit een must-visit voor liefhebbers van ambachtelijke cocktails. Deze bar heeft een uitgebreide cocktailkaart met klassieke en eigentijdse creaties, allemaal met een Ierse twist. Mijn persoonlijke favoriet is de “Irish Coffee”, gemaakt met Ierse whisky, suiker, koffie en slagroom. Het is de perfecte oppepper na een lange dag sightseeing in de stad.

3. Employees Only

Employees Only is een andere populaire cocktailbar in New York, gelegen in West Village. Deze bar staat bekend om zijn vakmanschap en gastvrije sfeer. Het is de ideale plek om te genieten van een klassieke cocktail zoals de “Margarita” of de “Negroni”. Het personeel is vriendelijk en deskundig en zal je zeker helpen bij het kiezen van de perfecte drankje voor de avond.

4. Attaboy

Attaboy is een verborgen juweeltje in Lower East Side en biedt een intieme en gezellige setting voor een avondje uit. Deze bar heeft geen menu, dus je kunt de bartenders gewoon vertellen waar je zin in hebt en zij zullen een cocktail op maat voor je maken. Het is een leuke en interactieve ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan New York.

5. The Aviary NYC

Als je op zoek bent naar een meer luxe cocktailervaring, dan is The Aviary NYC de perfecte keuze. Gelegen in het Mandarin Oriental Hotel, biedt deze bar een prachtig uitzicht op Central Park en een uitgebreide cocktailkaart met creatieve en innovatieve drankjes. Probeer zeker de “In the Rocks”, een cocktail geserveerd in een ijsbal die je openbreekt met een hamer. Het is een echte showstopper!

Al met al, New York City heeft een schat aan cocktailbars die allemaal iets unieks en speciaals te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar een klassieke cocktail of een creatieve mix, deze stad heeft het allemaal. Dus, de volgende keer dat je in New York bent, vergeet dan niet om een van deze geweldige cocktailbars te bezoeken en te genieten van een heerlijke drankje in stijl.

USA